Sončki v vrtcu v naravi Vila Šumica – Kranjska Gora

Prvi teden v aprilu smo se skupina Sončki odpravili na tabor v Kranjsko Goro. Ko smo prispeli nas je lepo pozdravil Simon, vodja doma Šumica. Nato smo se razdelili po sobah. Sledila je igra na igrišču in spoznavanje nove okolice. Odpravili smo se  na sprehod do jezera Jasna. Ogledali smo si okolico, jezero, račke, metali kamne v vodo in se zabavali. Pred večerjo nas je obiskal gorski reševalec, ki nam je pokazal, kako se rešuje ljudi v gorah in kakšno opremo potrebujejo. V večernih urah smo še malo zaplesali in se spoznali z otroki iz skupine Barvice iz Mavčič. Sledilo je spanje. Večina jih je kar hitro zaspala in tudi spali so mirno.

Naslednji dan smo po zajtrku izdelovali markacije. Vzgojiteljica Andreja nam je povedala nekaj o označevanju slovenskih planinskih poti. Spoznali smo Knafeljčevo markacijo in izvedeli vse o njej. Vsak otrok si je iz barvnega papirja izdelal svojo markacijo, s katero smo se odpravili na pot proti Krnici, ki smo jo markirali s pravkar narejenimi markacijami. Žal smo morali pot končati predčasno, saj je bila ledena in prenevarna za nas. Kljub temu pa smo bili aktivni, saj smo prečkali potok in preplezali kar nekaj ovir. Z malo pomoči je vsem uspelo. Ker smo pot predčasno zaključili smo se odpravili proti jezeru Jasna, kjer smo se malo poigrali in preizkušali naša čutila (kaj slišiš, vohaš, tipaš, gledaš). Po popoldanskem počitku smo se malo razgibali. Tekli smo po travniku, nabrali veje za peko kruha, objemali drevesa in si ogledali bližnjo krmilnico za gozdne živali.  Po večerji nam je Simon zakuril taborni ogenj, kuharice pa so nam pripravile testo za peko kruha. Nismo se prav dolgo zadrževali ob ognju, saj je pihal veter. Sledilo je tuširanje in spanje.

Zadnji dan smo imeli jutranjo telovadbo v jedilnici. Po zajtrku smo se odpravili na krajši sprehod do jezera Jasna. Ko smo prispeli nazaj v dom, pa smo narisali risbici za kuharici in Simona. Ogledali smo si nekaj risank in se po kosilu odpravili nazaj proti vrtcu.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost